VENTILATIE MET WARMTETERUGWINNING

Heeft u interesse in de installatie van een ventilatie systeem met warmteterugwinning? Een WTW-unit is een energiezuinige manier om uw woning optimaal te ventileren. Het systeem draagt bij aan een gezond binnenklimaat en zorgt voor een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Ceka-Tech installaties is installateur van duurzame ventilatie systemen met warmteterugwinning in Oost Gelre. Zowel voor particulieren als bedrijven.


OPTIMALE VENTILATIE IN ZOMER EN WINTER

Mechanische ventilatie met warmteterugwinning wordt ook wel balansventilatie genoemd. Het is een energiezuinig systeem om uw woning te ventileren zonder kostbare warmte te verliezen. Een WTW-unit zorgt voor de afvoer van vuile lucht én de aanvoer van verse buitenlucht. Met behulp van een warmtewisselaar wordt de buitenlucht voorverwarmd met restwarmte van de afgezogen lucht. Hierdoor is de lucht altijd op de gewenste temperatuur wanneer het uw woning binnenstroomt. Zodoende heeft u geen koude luchtstromen in huis en bespaart u op de kosten voor verwarming van uw woning.

In de zomer is het overigens vaak niet gewenst om verse lucht op te warmen. Met behulp van een bypass kunt u de warmtewisselaar dan uitzetten. De ventilatoren in het systeem draaien wel door en blijven de woning voorzien van verse en vaak koelere lucht. 


CENTRALE OF DECENTRALE WTW

In nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig vaak een centrale WTW unit geplaatst. Dat betekent dat er ventilatiekanelen door het huis lopen. In oudere woningen komt deze vorm van ventilatie weinig voor. Wanneer u van plan bent uw bestaande woning grondig te renoveren kan een centraal WTW systeem wel interessant zijn. 

In andere gevallen is een decentrale ventilatie met warmteterugwinning een betere en goedkopere keuze. U hoeft uw woning in dit geval niet van ventilatiekanalen te voorzien. 


VAKKUNDIGE INSTALLATEURS 

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een WTW-unit in uw woning of pand? Wij adviseren u graag. De installateurs van Ceka-Tech installaties uit Lichtenvoorde hebben veel ervaring met de installatie van ventilatie met warmteterugwinning in Oost Gelre. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of offerte.